Onside Author
21/09/12 11:45 Post date

Roskilde Festival redder VM for Hjemløse

En donation gør Danmark i stand til at deltage ved VM for Hjemløse senere på året.

Danmark er blandt de 48 nationer, som skal deltage i den 10. VM-slutrunde i fodbold for hjemløse i Mexico City fra den 6. til den 14. oktober. Lodtrækningen placerede Danmark i Gruppe A sammen med Mexico, Sydafrika, Kroatien, Canada og Haiti.

- Det er syvende gang, Hjemløselandsholdet er med i VM-slutrunden, fortæller Martin S. Pedersen, sekretariatschef i Ombold, organisationen, der gennem fodbolden forsøger at hjælpe socialt udsatte tilbage til en normal tilværelse.

- Men uden en storslået donation fra Roskilde Festival havde vi været tvunget til at melde fra. Vi mærker også den økonomiske krise, og det har i år været vanskeligt at få vore tilskud til blot at dække aktiviteterne for bredden, deriblandt det landsdækkende og vellykkede projekt Ombold Lokalt, siger han.

Donationen dækker ikke kun alle udgifter på deltagelsen i VM-slutrunden, men tilgodeser også andre af Ombolds aktiviteter.

- Vi er meget glade for, at Roskilde Festivals publikum og frivillige kan hjælpe med at få Hjemløselandsholdet til Mexico, siger Christina Bilde, Roskilde Festivals talskvinde, og fortsætter:

- Det er helt i vor ånd at bakke op om Ombolds projekter via festivalens overskud, der altid doneres til velgørende formål, lyder det.

Janek Majewicz, cheftræner for Hjemløselandsholdet, har udtaget følgende spillere: Daniel Jaskov (Aarhus), Imran Khasadar (Værløse), Patrick Hasselstrøm (København), Anders Schøn Christiansen (Hvidovre), Tim Møller Buus (Frederikssund), Eerli Nukannguaq Semsen (Aalborg), Rasmus Akselsen (Tåstrup / Albertslund) og Christian Schoor Deleuran Petersen (København).

- Det er en flok unge spillere på et ganske højt niveau, og de har forberedt sig ihærdigt. Vi er kommet i en vanskelig gruppe, men har et berettiget håb om at gå videre fra puljen og forbedre vor 17. plads fra slutrunden i Paris sidste år. Spilleplanen er ikke offentliggjort endnu. Det kan tænkes, at vi allerede i åbningskampen møder Mexico, en af storfavoritterne til at vinde titlen, siger Janek Majewicz.

Foto: Steven Biccard – Dasburo / Ombold

Seneste nyt

Subscribe to

Sport på Tv3+

tv3_plus
07:55
Formel 1: Kinas Grand Prix - Træning
tv3_plus
18:00
Fodbold: AGF-FC Midtjylland
tv3_plus
21:00
Fodbold: ONSIDE
tv3_plus
07:30
Formel 1: Kinas Grand Prix - Kvalifikation
tv3_plus
13:00
TIPSLØRDAG
tv3_plus
13:45
Fodbold: Tottenham-Fulham
tv3_plus
16:00
Fodbold: Newcastle-Swansea
tv3_plus
18:30
Fodbold: Chelsea-Sunderland
tv3_plus
04:55
Formel 1: Kinas Grand Prix - Træning
tv3_plus
06:00
Formel 1: Kinas Grand Prix - Kvalifikation
tv3_plus
07:30
Formel 1: Kinas Grand Prix
tv3_plus
14:00
Formel 1: Kinas Grand Prix
tv3_plus
18:30
Fodbold: F.C. København-Esbjerg fB
tv3_plus
21:00
Fodbold: ONSIDE
tv3_plus
19:30
Fodbold: Atlético Madrid-Chelsea
tv3_plus
19:30
Fodbold: Real Madrid-Bayern München

Ikke noget sport i dag

Ny afstemning: Hvem går videre fra CL-semifinalerne?

Hvem tror du der går videre fra semifinalerne i Champions League?

22
22%
Atlético Madrid og Real Madrid.
27
27%
Atlético Madrid og Bayern München.
26
26%
Real Madrid og Chelsea.
20
20%
Bayern München og Chelsea.
2
2%
Jeg er i tvivl.